Honoraria

De honoraria van uw raadplegingen dienen onmiddellijk na uw raadpleging afgerekend te worden aan de kassa. Omwille van veiligheidsredenen vragen wij u bij voorkeur te betalen met Bancontact, Payconiq of Visa; waarvoor onze dank. Cash betalingen of via overschrijving is ook mogelijk.

Voor onze diensten cardiologie, dermatologie, gynaecologie, heelkunde, hematologie, medische beeldvorming, neurochirurgie, neus-keel-oorziekten, plastische heelkunde, pijnkliniek, reumatologie, urologie en vasculaire heelkunde werken wij met de derdebetalersregeling wat wil zeggen dat u enkel het remgeld betaalt. 

Voor onze diensten fysiotherapie, gastro-enterologie, neurologie en pneumologie werken wij ook met de derdebetalersregeling voor de technische prestaties. Voor de raadpleging betaalt u het volledige bedrag en ontvangt u een getuigschrift voor uw ziekenfonds. De kosten van de technische prestaties int het Diagnosecentrum DLO rechtstreeks bij uw ziekenfonds.

Voor de overige diensten nl. endocrinologie, nefrologie, orthopedie en psychiatrie betaalt u nog steeds het volledige bedrag en ontvangt u een getuigschrift voor uw ziekenfonds. Op korte termijn is het de bedoeling om voor al onze diensten deze derdebetalersregeling te gaan toepassen.

Indien u een specialist bezoekt in het kader van een arbeidsongeval of een levensverzekering worden de kosten rechtstreeks geïnd bij uw verzekering. Daarom is het steeds van belang dat u de nodige documentatie meebrengt. Indien u deze documenten niet bij heeft, dient het onderzoek onmiddellijk verrekend te worden aan de kassa en ontvangt u een bewijs van betaling zodat u persoonlijk het geld van uw verzekeringsmaatschappij kan terugvorderen.

Het kan gebeuren dat de geneesheer-specialist materialen, medicatie en/of infiltraties moet gebruiken die niet terugbetaald worden door het ziekenfonds of de verzekering dus bijgevolg volledig ten uwe laste zijn. Voor eventuele labo en/of biopsie-onderzoeken krijgt u een rekening van het labo toegestuurd.

DIAGNOSECENTRUM DLO is een cv die geen enkele overheidssubsidie bekomt zodat de beschikbare accommodatie, het nodige instrumentarium, het dossierbeheer enz. door de coöperatieve zelf moet gedragen worden. In een evenwichtsoefening om gespecialiseerde-geneeskundige diensten aan conventietarieven te kunnen blijven aanbieden, doch zonder in te boeten aan kwaliteit en logistieke ondersteuning worden er 4 euro aangerekend voor uw patiëntendossier.`