Algemene en abdominale heelkunde

De dienst algemene heelkunde is in de loop der jaren geëvolueerd naar een dienst waar quasi uitsluitend abdominale heelkunde wordt uitgevoerd.

Alle teamleden zijn ervaren in de chirurgische behandeling van acute abdominale problemen en zijn uiteraard ook bedreven in complexe laparoscopische chirurgie. Electieve ingrepen op colon, buikwand, dunne darm en galblaas worden door alle leden van het team uitgevoerd. Daarnaast heeft elke chirurg specifieke interessegebieden :

Charles de Gheldere legt zich toe op de functionele colorectale pathologie, de proctologie en de gynaecologische abdominale oncologische ingrepen, dit laatste uiteraard in samenwerking met de collega’s gynaecologen.

Nathalie van den Broek legt zich toe op alle facetten van de colorectale chirurgie, alsook op de proctologie en de bariatrie.

Ortwin Uyttebroek  Binnen de dienst algemene en abdominale heelkunde staat hij – naast de algemene heelkunde – ook in voor de buikwandheelkunde en hepatobiliaire heelkunde (ingrepen aan o.a. lever, pancreas, galblaas). In samenwerking met de BRIANT netwerkpartners zal hij ook de pancreasheelkunde verzorgen in het kader van de conventie.

Verantwoordelijke artsen

Ortwin Uyttebroek

Meer Info

Nathalie Van Den Broek

Meer Info

Charles de Gheldere

Meer Info