Urologie

Urologie is de specialisatie die zich bezighoudt met de behandeling van aandoeningen van de urinewegen bij man en vrouw (nieren, urineleiders, blaas en plasbuis) en van de mannelijke geslachtsorganen (prostaat, penis en het scrotum of balzak waarin de teelballen zich bevinden).

Voor de algemene urologie kan je bij ons allen terecht. Daarnaast heeft ieder van ons zijn specifieke subspecialisatie zodat we ook complexe problemen kunnen oplossen en je de optimale zorg kunnen bieden.

Dankzij onze uitstekende samenwerking met intensief onderling overleg kunnen wij steeds de beste en gepersonaliseerde oplossing bieden.

Wij helpen je met problemen van het ganse uro-genitale stelsel (nieren, blaas, prostaat, penis en balzak). Ook met seksuele problemen of urineverlies kan je bij ons terecht. Niet enkel bij volwassenen maar ook bij kinderen kunnen urologische problemen voorkomen zoals bijvoorbeeld bedplassen of voorhuidsproblemen.

Urineverlies, problemen bij het plassen, blaaspijnen en urineweginfecties horen thuis op de functionele raadpleging. Een plaskalender geeft vaak extra informatie en kan je verkrijgen tijdens uw raadpleging. Je komt best naar de raadpleging met een gevulde blaas, zodat je een plastest kan afleggen, waarbij je straal kan worden nagekeken. Indien extra informatie nodig is, wordt een urodynamisch onderzoek gepland. Buiten de klassieke behandelingen bieden we het inspuiten van Botox in de blaas aan. Er kan ook worden voorgesteld om op de bezenuwing in te werken door middel van PTNS, het aanprikken van de nervus tibialis ter hoogte van de hiel, of het plaatsen van een neurostimulator.

Op de raadpleging andrologie kan je terecht met je vragen over seksualiteit, erectieproblemen, en dergelijke. Hierbij wordt samengewerkt met onze seksuologe mevrouw Sofie Dieltjens.

Verantwoordelijke artsen

Caroline Maes

Meer Info

Stijn Boulanger

Meer Info
placeholder

Thomas Adams

Meer Info